Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Представителят на института за пазарна икономика Красен Станчев гостува

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Представителят на института за пазарна икономика Красен Станчев гостува
Коментари Харесай

Красен Станчев пред Слави: Заради фигурата на главния прокурор у нас няма чуждестранни инвестиции

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Представителят на института за пазарна стопанска система Красен Станчев гостува при Слави Трифонов с контатация за политическите ходове преди идните избори: 

" Сега се пробват да запълнят избрани дупки със заеми и да създадат кръстосано субсидиране с пари на немските данъкоплатци - с стратегия за възобновяване и така нататък Дали това ще се случи, е мъчно да се каже. Европейските пари в България се оползотворяват не постоянно рационално, само че се оползотворяват някъде към половината или 60%. И тук ресурсите са лимитирани и е мъчно да се прави нещо. Политическите опасности за идната година са доста високи. Правителството не ги заплаща, заплащат ги хората тези опасности. Така е и с държавните задължения. България е в положение на банкрут от 1987 година и българските жители изплатиха оня заем през 2015 година. 

Нещо такова може да се случи и в този момент. Трябва да се пипа доста деликатно. Стремежът да се завоюват изборите не е грешен. Недоволството би било избегнато. Хората биха се ориентирали в това, което могат, знаят и активизират запаси. Фискалните запаси са изчерпани. После би трябвало да се запълват дупки със заеми, само че това не е неприятно. Възможно е да се опиташ да направиш това, което е било допустимо: заделяш 3 милиарда и обявяваш данъчна почивка до март идната година най-малко. Удължаваш концесионните контракти и спираш неразумното харчене в пенсионната система. Да обясниш на пенсионерите, че няма да има нарастване известно време. Даваш вероятност за още 10 години. Намаляваш налозите. Ускоряваш обезценка и слагаш под надзор основния прокурор, само че не както в този момент. Заради тази фигура у нас няма задгранични вложения. И също би трябвало да се грижиш за хора, които не са в положително положение. " - посъветва със задна дата специалистът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР